Het Bedrijf

Het hoofdkantoor van de Panini groep is gevestigd in Modena, Italiƫ. De zes filialen die de groep samenstellen bevinden zich in Frankrijk, Spanje, Chili, Groot-Brittaniƫ, Duitsland (ook voor Nederland en Oostenrijk) en Braziliƫ.

Voor de landen die niet gedekt zijn door filialen worden de Panini producten op de markt gebracht door distributeurs, onder leiding van de Export-afdeling in Modena.

De activiteiten van Panini zijn verdeeld in vier segmenten:
- Collectibles (sticker- en card collecties)
- Panini Publishing
- Pan Distribuzione (distributie van comics, waarbij 'Pan' voor Panini staat)
- New Media (internet en andere diensten op het gebied van nieuwe media)

Geschiedenis

In 1961 ontstaat bij Giuseppe en Benito Panini, krantenwinkeliers in Modena, het idee voor de verkoop van plaatjes van voetballers die te verzamelen zijn en in albums geplakt kunnen worden, de zogenaamde 'Calciatore' (wat in het Italiaans 'de voetballers' betekent).
Hiermee worden verzamelplaatjes voor het eerst een product op zichzelf. Het succes was overweldigend en de twee andere broers, Umberto en Franco, traden daarna eveneens in het familiebedrijf. In de jaren '70 verschijnen de eerste zelfklevende plaatjes, wat een echte revolutie was, waarna de markt internationaal wordt verbreed. In 1988 wordt de firma Panini gekocht door de Maxwell groep, en later, in 1992, door Gallo Cuneo en De Agostini. Toen vervolgens de Marvel Entertainment Groep Panini aankocht, bleef het management onder leiding van A.H. Sallustro onveranderd.

In oktober 1999 wordt Panini weer een Italiaans bedrijf ten gevolge van de aankoop door de firma Fineldo SpA (de firma van Vittorio Merloni en het huidige senior management van Panini), dat een quotum bezit van het sociaal kapitaal.

Enige tijd geleden heeft de Panini groep een groot aandeel in het bedrijf Digital Soccer Project, een bedrijf dat revolutionaire software op sportgebied ontwikkelt, verworven. Ook het Franse bedrijf World Foot Center, actief in merchandising en voetbalpromotie, is deel van de Panini groep.

De Panini groep, met het hoofdkantoor in Modena, Italie is de wereldleider in de sector van de verzamelstickers en trading cards. Een multinational en een van de grootste uitgevers op het gebied van kids magazines en boeken zowel in Europa als in Latijns-Amerika. Panini is ook een belangrijke distributeur van collecties die voor derden geproduceerd worden, zoals in Italie, Frankrijk en Spanje. Als aanvulling op dit is Panini direct betrokken bij aanzienlijke multi-media programmas.

Voor meer informatie "www.paninigroup.com"